Ontwerpers die werken met de wol van onze schapen

 

Steeds meer ontwerpers en designers vinden de weg naar onze wol. Daar zijn we trots op.
Wij fokken heel gericht op kleur maar ook op mooie structuren in de wol. Daarvoor zijn we regelmatig op zoek naar mooie combinaties.
Het fokken van pure shetland is op zich al een uitdaging omdat er veel mogelijk is in de kleurvererving en de structuren van de wol. Wat voor spinners een 'grove' vacht kan zijn, is voor ontwerpers een geweldige uitdaging vanwege de speciale structuur die shetlandvachten kunnen hebben.
Daarom zijn we ook heel gericht gaan kruisen met een 'designer schaap' voor ogen. Dat is gelukt met de sherino. Heel fijne wol met fantastische kleuren. Heel moeilijk  om te spinnen vanwege de fijnheid (17-21 micron), maar voor ontwerpers een geweldig product, juist vanwege die specifieke kleuren en die fijnheid.

Met de longwool sherino gingen we nog een stapje verder door er een aparte structuur aan te koppelen en volgend jaar hopen we de eerste moorit longwool te fokken. Althans, dat is het streven.

 

Elisabeth Berthon een Franse ontwerpster die zowel in Frankrijk als in de US werkt en exposeert.

 

Angela Schlieper ontdekte 3 jaar geleden onze shetland en sherino op de Farm en Country fair in Aalten.

 

Lilian van den Eijnden kwam voor het eerst in aanraking op de Dag van het Schaap in 2016.

Zij is haptotherapeut en zij vilt prachtige wandkleden en gebruikt verschillende materialen zoals o.a. wol, vlas, zijde, viscose.